DIGITALE KUNST

iPad-ART/digitale kunst 
since 2010


Door verhuis had ik geen atelier meer om écht te tekenen en te schilderen. De komst van de iPad was voor mij de mogelijkheid om toch veel en snel werk te maken. De combinatie van papier en digitaal werkte uitstekend. 


The last supper of the greatest dictators

iPad-ART/digitale kunst. (since 2010)


Begin 2008 kon ik niet meer beschikken over een atelier en voldoende ruimte waar ik met verf, kwasten en doeken kon werken.
Er waren héél wat schetsen en ideeën maar die werden te weinig concreet, daarom bedacht ik begin 2010 iPAd-ART.com en werd zo een pionier in België wat iPad-ART betreft. Met de hulp van mijn vennoot en onze creatieve studio DUCS2.be konden we samen dit project realiseren.
In het begin was er héél wat scepsis tegenover tabletkunst, alsof de tablet alles creëerde en er geen pen of potlood aan te pas kwam. Bovendien kocht je met een iPad-ART 'slechts' een afdruk... Vandaag 10 jaar later kunnen we ons geen wereld meer indenken zonder ook die digitale kunst. Mede dankzij de sociale media veroverden ook digitale kunstenaars van over de hele wereld hun plaats in de kunstwereld.
De iPad gaf mij in 2010 in ieder geval de mogelijkheid om aan mijn creatieve goesting te voldoen. We hebben van in het begin alles zoveel mogelijk in eigen handen willen houden met toezicht op kwaliteit en afwerking. De werken werden op canvas gedrukt. We blijven deze nog steeds produceren in heel beperkte oplage (of zelfs éénmalig).
Om de iPad-ART werken toegankelijker te maken hebben we vandaag in 2020 een partner gevonden die de opvolging van de prints voor hun rekening nemen.
Niet op canvas maar als kwalitatief hoogwaardige kunstdruk meerbepaald giclee print. Interesse in een origineel op canvas, indien het nog beschikbaar is helpen we jullie daar graag mee verder.